Get the Latest Campaigns Update and News here and be connected with us Always
Genel Merkez Teşkilat Komisyonu; Teşkilat Komisyon Başkanı ve Teşkilat Komisyon Başkan Yardımcılarından oluşur. Yardımcılar farklı birimlerde görevlidir.
Şube ve İlçe de Teşkilat Komisyonu bir Teşkilat Komisyonu Sekreteri ve en az 3 (üç) Teşkilat komisyon başkan yardımcısından oluşmaktadır. Bu sayıyı şubeler ilçe sayısı ve mahalle sayılarını göz önünde bulundurarak artırabilir.
Dernek tüzüğümüzün 3. maddesinde ifade edilen gayelerin tahakkuku için 4., 5., 6., 7., 10., 11., 12., 19., 22., 23. ve 26. maddelerindeki çalışma sahalarında yer alan Sekreterlik faaliyetlerinin yürütülmesi için kurulmuştur.
Bu görevler şunlardır:
Genel Sekretere bağlı olup, Genel Sekreterlik adına Genel Sekreter tarafından verilen tüm görevleri yapar.
Yapılması planlanan müesseseleri belirleyip başkanlık divanının onayına sunarak takibini yapar. Komisyonun amacı, müessese ihtiyacını karşılamak üzere, teşkilat binalarının inşaatı ile esaslı onarımlarının yapılması veya yaptırılması, yapı malzemesi, deprem araştırma, afet uygulama hizmetleri ile inşaatların, bağlı ve ilgili kuruluşlara kendi kuruluş tüzükleri ile verilmiş iş ve hizmetlerin yürütülebilmesini sağlar.
Müesseselerin kuruluş, açılış ve işletme mevzuatını hazırlar, ayrıca müesseselerin resmi ve idari sorunlarına çözümler üretir.
Müesseselerin düzenli olarak denetlenmesini sağlar. İnşaat, bakım-onarım vb. faaliyetlerinin zamanında bitirilmesini sağlar. Ayrıca bu konu ile ilgili olarak genel muhasiple müşterek çalışmalar yapar.
Anadolu Gençlik Derneği Eğitim Komisyonu, dernek tüzüğünde belirtilen gayelerin tahakkuku için çalışma sahalarında yer alan eğitim faaliyetlerini yürütmek; teşkilat mensuplarının, çalışan gençlerin, üniversite, lise ve ortaokul öğrencilerinin eğitimlerinin programlanması ve takibini yapmak üzere kurulmuştur. Şube eğitim komisyonu 3 birimden oluşmaktadır.
Şube Eğitim Komisyonu; Şube eğitim komisyon başkanı ve 3 yardımcısından oluşur:
Günümüzde hızla gelişen teknoloji, mobil cihaz kullanımını arttırmakta ve yaygınlaşan internetle birlikte dijital araçlar hayatımızda giderek daha fazla yer kaplamakta buna bağlı olarak dijital iletişim kanalları da artmaktadır.
Dijital iletişim için her şeyden önce, birden fazla teknolojinin bir araya gelmesi gerekir. Bunlar içinde bilgisayar teknolojisi, internet teknolojisi ve mobil teknolojiler en önemlileri olarak sıralanabilir.
Dijital iletişimde tüm internet kullanıcıları potansiyel bir hedef kitle oluşturur. Hedef kitleye yönelik olarak hazırlanan içerikler, dijital iletişim kanalları olan web siteleri, sosyal medya ağları, bloglar, forum siteleri, mobil uygulamalar, e-bültenler, online sempozyumlar yoluyla iletilir.
2020 yılında yapılan araştırmaya göre: Türkiye nüfusunun %74’ü internet kullanıcısı, %64’lük kesimi sosyal medya kullanıcısı, %92’lik kesimi mobil kullanıcı statüsündedir.
Amacımız, özellikle gençlerin fazlaca zaman geçirdikleri sosyal ağlarda sağlıklı içerikler üreterek ve doğru anlamda yönlendirme yaparak teşkilatımızın var oluş sebebini dijital ortamlarda hissettirmektir.
Değerlerimizi, düşüncelerimizi ve yaşama pratiklerimizi ilk ve ortaokul çağındaki gençlere tanıtmak, sevdirmek ve davranışa dönüştürmelerine katkıda bulunmaktır.
İnsan kaynağımızın; iş hayatı, ikameti, aldığı görevleri, referansları, yetenekli olduğu alanları, geleceğe yönelik veya kendisini geliştirmek için ihtiyaç duydukları uygun alanlarda istihdamını sağlamak, problemlerinden haberdar olup gerekli desteğin sağlanması, iletişim bilgileri, gerçekleştirdiği projeleri, gibi alanlarda gerekli bilgilerin toplanması, tasnif edilmesi, güvenli bir veri tabanında saklanması bu alanda geniş çaplı bir arşivin oluşturulması ve ihtiyaca göre uygun alanlara yönlendirilmesi ile ilgili koordinasyonu ve takibini yapan komisyondur.
Bu Platformun amacı, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı’nda, Eğitim Öğretim hayatı boyunca kalıp ve mezun olan kişi ve kişilerin koordinasyonunun oluşturulması için kurulmuştur. Dernek Teşkilat şemasında Genel Başkana bağlı olarak çalışmalarını yürütür. Başta Üniversite ve İnsan Kaynakları Komisyonları olmak üzere Teşkilatın bütün komisyonları ile koordineli çalışır.
Komisyonumuz, “Yeni Bir Dünya” için gençlerimizi lisansüstü eğitimle beraber akademik alanda ilerlemeye yönlendirerek, alanlarında tüm insanlığa fayda sağlayacak ilim ve eserler üretecek çalışmaların içinde bulunmalarını sağlamayı, gerek üniversitelerin gerek kamu ya da özel sektörün ihtiyacı olan donanımlı ve nitelikli insan kaynağı ihtiyacına cevap verilmesini amaçlamaktadır.
Anadolu Gençlik Derneği olarak, Türkiye’de gençlik çalışması yapan sivil toplum kuruluşları içerisinde lisansüstü eğitime en fazla önem veren ve bu alanda en başarılı kuruluş olmaktır.
Komisyonumuz, bir komisyon ve yedi birim başkanı olmak üzere sekiz kişiden oluşmaktadır. Birimlerimizin sizlerle ilgili görevleri aşağıda kısaca özetlenmiştir:
Kaynak Geliştirme ve Proje Komisyonu 46. Dönemde kurulmuştur. Komisyonun amacı, Genel Merkez ve Şubelerimizin etkinlik ve faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan mali kaynakların araştırılması, projelendirilmesi, ilgililere sunulması ve raporlanması süreçlerini planlı ve programlı bir şekilde icra etmektir.